Citromos sertéssült (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A sertéscombot konyhai zsineggel körbekötjük, hogy sütés után szép formája legyen, sózzuk, borsozzuk. Az olajon megpirítjuk a reszelt hagymát, majd a húst körbesütjük rajta, ha minden oldala szép piros, mindig csak kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Ha megpuhult, kivesszük a levéből és pár percig fólia alatt pihentetjük. Ezalatt a levét meghintjük a liszttel és a tejföllel fölengedve és krémszerű mártássá főzzük. Sóval, borssal, a citrom lereszelt héjával és levével ízesítjük. A zsineget lebontva a húst felszeleteljük, a mártással leöntjük. Ajánlott körete főtt tészta vagy knédli. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||