Sült velős csont (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Andriska A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A velőscsontot áztassuk liternyi, sós, ecetes vízbe, bő órára, majd, lecsepegtetve, tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe, fél órára. A velőt üssük a forró húsalaplébe. Frissen sült pirítóst, mustárt, tört paprikát, borsot, sót kínáljunk hozzá. Borgőzös hajnalokra való étek. Máj és hasnyálmirigy betegeknek nem ajánlott. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||