Csirkés-gombás cukkíni (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Pákász
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
1 teáskanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
3 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet kifilézzük és kis kockára vágjuk. A finomra vágott vöröshagymát a felhevített olajon megpároljuk, majd a csirkekockákat fehéredésig sütjük rajta. Belekeverjük a felkockázott gombát és zsírjára sütjük. Közben sóval, borssal ízesítjük. Végül hozzáadjuk a félkarikára vágott cukkíniket. A langyosra hűlt húst elkeverjük a reszelt sajttal, a tejföllel és a tojásokkal. Vajjal kikent, zsemlemorzsával kihintett tűzálló tálba simítjuk és alufóliával lefedve 15 percig sütjük, 175 fokra előmelegített sütőben, majd fólia nélkül, még 10 percig. Kicsit pihentetve, kockára vágva tálaljuk.