Csirkés-gombás cukkíni (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemellet kifilézzük és kis kockára vágjuk. A finomra vágott vöröshagymát a felhevített olajon megpároljuk, majd a csirkekockákat fehéredésig sütjük rajta. Belekeverjük a felkockázott gombát és zsírjára sütjük. Közben sóval, borssal ízesítjük. Végül hozzáadjuk a félkarikára vágott cukkíniket. A langyosra hűlt húst elkeverjük a reszelt sajttal, a tejföllel és a tojásokkal. Vajjal kikent, zsemlemorzsával kihintett tűzálló tálba simítjuk és alufóliával lefedve 15 percig sütjük, 175 fokra előmelegített sütőben, majd fólia nélkül, még 10 percig. Kicsit pihentetve, kockára vágva tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||