Disznósajtos szendvics (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Szendvicsek 
Cimkék: Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Macskajajra, Tizórai gyerekeknek , Buli, Töltött, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 evőkanál Színes paprikasaláta 0 ? ? ? ? ?
12 levél római saláta 0 ? ? ? ? ?
1 db Csípős tömlős sajtkrém 0 ? ? ? ? ?
4 db magos buci 0 ? ? ? ? ?
8 szelet disznósajt 460 19.8 41.9 0.3 0 150
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A majdnem teljesen félbevágott bucit széthajtjuk, az alsó felét megkenjük a krémsajttal, majd beborítjuk a disznósajtszeletekkel. A római salátával és a színes paprikasalátával díszítjük. Szorosan összehajtva, sütőpapírba tekerve, legalább fél órát hűtőben tartva pihentetjük.
Kitűnő sör vagy borkorcsolya, de tízóraira is kiváló.