Sertés uborkával és kakukkfűvel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Paluska
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Macskajajra, Szabadban, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db kovászos uborka 12 0.7 0.2 1.9 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
60 dkg sertéscomb 160 17.5 23.9 0.3 0 70
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hagymát finomra, a bacont kis kockára vágjuk. A sertéshúst ceruzányi csíkokra metéljük. A bacont zsírjára sütjük és a pörcöt kiszedjük. A hagymát megpirítjuk a zsiradékon, majd a húst hozzáadva aranybarnára sütjük. Visszatesszük a pörcöt, belekeverjük a fűszereket, felöntjük a borral és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Beleszórjuk a feldarabolt uborkát és zsírjára sütjük.
Párolt rizzsel tálaljuk.