Sertés uborkával és kakukkfűvel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Paluska A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Macskajajra, Szabadban, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A hagymát finomra, a bacont kis kockára vágjuk. A sertéshúst ceruzányi csíkokra metéljük. A bacont zsírjára sütjük és a pörcöt kiszedjük. A hagymát megpirítjuk a zsiradékon, majd a húst hozzáadva aranybarnára sütjük. Visszatesszük a pörcöt, belekeverjük a fűszereket, felöntjük a borral és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Beleszórjuk a feldarabolt uborkát és zsírjára sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||