Kolbászos-sajtos tészta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Húsételek, Főétel, Koleszban főztük, Hétköznapi vacsora, Főtt, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Tésztafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg lángoltkolbász 511 23 45 0.2 0 150
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 db tömlős füstölt sajt 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg szélesmetélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a bőréből kifejtett kolbászhúst is átsütjük benne. Hozzáöntjük a tejszínt és belekeverjük a sajtot. Ha elolvadt hozzáforgatjuk, az előírás szerint megfőzött tésztát. Frissiben tálaljuk.
Igazi gyors vacsora.