Rántott pontyfilé szálkátlanul (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Főétel, Halak és hidegvérűek, Hústalan feltétek, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Böjt, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Halak, Tojás, Tésztafélék, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A bőrös pontyfiléket 3 milliméterenként a bőrig bevágjuk. Mindkét oldalukat besózzuk és a borssal meghintjük. Fél órát állni hagyjuk. Kendővel leszárítjuk a filéket, majd a szokásos módon lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Azonnal, bő középforró olajban, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Forrón, lecsepegtetve kínáljuk. Párolt rizs, tartármártást kínáljunk hozzá. Ha jól dolgoztunk, gyerekeknek is adható, nincs szálka benne. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||