Alma mézben és ecetben sütve (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 5 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Édes, Savanyú, Meleg, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál libazsír 897 0.5 99 0 0 107
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál balzsamecet ? ? ? ? ? ?
4 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az ujjnyi karikára vágott alma közepét kiszúrjuk. A forró zsiradékban az ecettel és a mézzel leöntve átpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a párolt, sült húsok mellé tálaljuk.