Setéscsülök osso bucco módra (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Buli, Karácsony, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Párolt, Sült, Kemence, Sós, Meleg, Savanyú, Édes, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Setéscsülök osso bucco módra
Lilahagymával és mustárral sült édesburgonya
Setéscsülök osso bucco módra A recept bár lehet, hogy nem autentikus, végtelenül finom, így bárkinek ajánlom, aki szereti a szaftos húsokat. A csülköt kicsontozzuk és gerezdekre vágjuk. Sóval, borssal meghintjük, majd a felhevített olajban körben, a csontokkal együtt aranybarnára sütjük és félretesszük. A sütőzsiradékban a finomra vágott hagymát, a szárzellert és a répát enyhe barnulásig sütjük, majd a paradicsompürét és a bort hozzáadva összeforraljuk. Visszatesszük a csülökdarabokat, felöntjük, fél liter alaplével, rádobunk 6 gerezd összezúzott fokhagymát és elkeverjük. 2 ág kakukkfüvet, egy ág rozmaringot adva hozzá, sütőbe toljuk és 3 órán keresztül, jól lefedve pároljuk. Néha átforgatjuk. A húst, a szafttal durvára tört zöldségekkel, a mustárral és hagymával sült édesburgonyával tálaljuk. Lilahagymával és mustárral sült édesburgonya Az édesburgonyát kockára vágjuk, majd az olajjal és az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával, majd a fűszerekkel elkeverjük. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és elsimítjuk. Fóliával lefedve, 200 fokra előmelehített sütőbe toljuk, majd húsz percig sütjük. A fóliát levéve, többször átkeverve, még tíz percig pirítjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||