Csirkecomb szárított sárgabarackkal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pucka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Karácsony, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Édes, Római tál, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre: Bulgur piláf cérnametélttel
Csirkecomb szárított sárgabarackkal
Bulgur piláf cérnametélttel A felhevített olajon pirítsuk át a fnomra vágott hagymát, majd a tésztát rádobva, süssük barnulásig. Szórjuk rá a bulgurt és öntsük föl az alaplével. Takarékon forraljuk össze, majd konyharuhát téve a fedő alá, még negyed órát hagyjuk párolódni. Csirkecomb szárított sárgabarackkal A porrá tört, illetve finomra vágott fűszereket a kifilézett és kockára vágott csirkehússal jól elkeverjük és két órát pihenni hagyjuk. A tagine aljában olajat hevítünk, majd a húst enyhe barnulásig pirítjuk. A forró alaplével felöntjük és egy órát, egészen kis lángon pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt barackot, kevés mézet és készre pároljuk. Sűrű szaftot kell kapjunk, ha nem, kissé nagyobb lángon forraljuk be. A piláffal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||