Csirkecomb szárított sárgabarackkal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Pucka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Karácsony, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Édes, Római tál, Zöldség, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

Bulgur piláf cérnametélttel
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
5 dkg cérnametélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
30 dkg bulgur 0 ? ? ? ? ?
6 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csirkecomb szárított sárgabarackkal
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint méz 327 0.4 0 81 0 0
1 evőkanál koriander 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál sáfrány 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál fenyőmag ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál ras el hanut ? ? ? ? ? ?
4 db csirkecomb 133 20.9 5.2 0.5 0 74
2 maréknyi aszalt sárgabarack 307 5 0.5 70.2 0 0
igény szerint csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Bulgur piláf cérnametélttel
A felhevített olajon pirítsuk át a fnomra vágott hagymát, majd a tésztát rádobva, süssük barnulásig. Szórjuk rá a bulgurt és öntsük föl az alaplével. Takarékon forraljuk össze, majd konyharuhát téve a fedő alá, még negyed órát hagyjuk párolódni.

Csirkecomb szárított sárgabarackkal
A porrá tört, illetve finomra vágott fűszereket a kifilézett és kockára vágott csirkehússal jól elkeverjük és két órát pihenni hagyjuk. A tagine aljában olajat hevítünk, majd a húst enyhe barnulásig pirítjuk. A forró alaplével felöntjük és egy órát, egészen kis lángon pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt barackot, kevés mézet és készre pároljuk. Sűrű szaftot kell kapjunk, ha nem, kissé nagyobb lángon forraljuk be. A piláffal tálaljuk.