Juhtúrós rakott puliszka (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Főétel, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Böjt, Buli, Rakott, Csőben sült, Főtt, Kemence, Sós, Meleg, Gabonafélék, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg kukoricadara 349 9.6 3.1 70.2 4.4 0
30 dkg juhtúró 283 18.2 21.1 3 0 12
3 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
1 l forrásban lévő sós vízbe, folytonos keverés mellett beleöntjük és csomómentesre főzzük a kukoricadarát, vigyázat pöfékel és meleg. Fedő alatt 20 percig pihentetjük. A hagymát felkarikázzuk és az olajon megpirítjuk. A juhtúrót a tejföllel habosra keverjük. Egy tűzálló tálat kivajazunk, evőkanállal beleszaggatjuk a puliszka egyharmadát (ne hagyjuk kihűlni, mert akkor megmerevedik), rákenjük a juhtúrós massza és a hagyma felét. Újra puliszka következik, erre megint juhtúró és hagyma, majd puliszkával fedjük. A tetejére olvasztott vajat csurgatunk. Forró sütőben, fél órát sütjük, vagy amíg aranysárga nem lesz.
Önálló ételként vagy szaftosabb húsok mellé kínálhatjuk.