Mustáros csirkecomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 50 perc A recept forrása: Joe A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A csirkecombot kifilézzük és a bőrét lehúzzuk. A félretett részt, mélyhűtőbe tesszük, később, levesnek használjuk el. Serpenyőben az olajat felhevítjük, majd, a mustárral bekent, sózott, borsozott húsok mindkét oldalát átpirítjuk rajta, a húsokat félretesszük, de melegen tartjuk. A zsiradékon a finomra vágott hagymát lepirítjuk, a borral felöntjük és a húst visszatéve puhára pároljuk. Kevés vizet önthetünk alá, de a végére pároljuk zsírjára. Végül a zúzott fokhagymával elkevert tejfölt hozzákeverjük. Főtt tésztával vagy galuskával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||