Mustáros csirkecomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 50 perc
A recept forrása: Joe
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db csirkecomb 133 20.9 5.2 0.5 0 74
1 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkecombot kifilézzük és a bőrét lehúzzuk. A félretett részt, mélyhűtőbe tesszük, később, levesnek használjuk el. Serpenyőben az olajat felhevítjük, majd, a mustárral bekent, sózott, borsozott húsok mindkét oldalát átpirítjuk rajta, a húsokat félretesszük, de melegen tartjuk. A zsiradékon a finomra vágott hagymát lepirítjuk, a borral felöntjük és a húst visszatéve puhára pároljuk. Kevés vizet önthetünk alá, de a végére pároljuk zsírjára. Végül a zúzott fokhagymával elkevert tejfölt hozzákeverjük.
Főtt tésztával vagy galuskával tálaljuk.