Kesudiós csirke egyszerűen (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Adri
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Buli, Hirtelen sült, Wok, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
3 evőkanál szezámolaj 900 0 99.5 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál rizsecet ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
1 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál Hoisin szósz ? ? ? ? ? ?
3 fej mogyoróhagyma ? ? ? ? ? ?
2 maréknyi kesudió ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felkockázott csirkemellet keverjük el egy evőkanál olajjal, a zúzott fokhagymával, az ecettel és a pirospaprikával. Hagyjuk pihenni 20 percig. Közben egy evőkanál olajon pirítsuk át a felvágott hagymát és répát. Végül keverjük hozzá a kis kockára szelt paprikát. Tegyük félre, majd a félretett olajon süssük meg a csirkét. Borítsuk hozzá a zöldségeket, öntsük rá a hoisin szószt, majd forraljuk össze. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A legvégén keverjük bele a kesudiót és párolt rizzsel tálaljuk.