Piedone hagymás babja (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 60 perc
A recept forrása: kicsilány
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Reggeli, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Szabadban, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Édes, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kávéskanál római kömény 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál chili paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
500 dkg vörösbab konzerv ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
20 dkg kolozsvári szalonna 0 ? ? ? ? ?
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra vágott szalonnát a felhevített olajon megpirítjuk, belekeverjük a félfőre vágott hagymát, a fűszereket és összesütjük. Elkeverjük benne a leöblített babot és, mindig csak kevés vizet adva hozzá, egy óra alatt, takarékon összesütjük. Friss kenyérrel tálaljuk, mellyel a tálaló tálat is tisztára töröljük. A további légreakciókról nem beszélnék.