Piedone hagymás babja (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 60 perc A recept forrása: kicsilány A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Reggeli, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Szabadban, Buli, Párolt, Bogrács, Sós, Édes, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A finomra vágott szalonnát a felhevített olajon megpirítjuk, belekeverjük a félfőre vágott hagymát, a fűszereket és összesütjük. Elkeverjük benne a leöblített babot és, mindig csak kevés vizet adva hozzá, egy óra alatt, takarékon összesütjük. Friss kenyérrel tálaljuk, mellyel a tálaló tálat is tisztára töröljük. A további légreakciókról nem beszélnék. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||