Juhtúrós, kapros galuska (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hideg téli napokra, Buli, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Meleg, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A felvert tojásokhoz hozzáadjuk az áttört juhtúrót, ízlés szerint sót, óvatosan, mert a juhtúró is sós, a finomra vágott kaprot, majd simára dolgozzuk a liszttel és kevés vízzel, szokásos sűrűségű galuskatésztát készítünk. Lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a vajon átforrósítjuk. Köretként, szaftos húsokhoz kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||