Cajun bundázott csirkemell (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Isti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hirtelen sült, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

Cajun bundázott csirkemell
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál kukorica keményítő 349 0 0 85 0 0
1 dl vodka 0 ? ? ? ? ?
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál Cajun fűszerkeverék 0 ? ? ? ? ?
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Édes chili szósz
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
3 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
6 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Cajun bundázott csirkemell
A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd a fűszerkeverékkel összeforgatjuk és pár órát, esetleg egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap a lisztből, a vodkából és a sütőporból, fél deci vízzel tésztát keverünk, majd a csirkemelleket belemártva, középforró olajban pirosra sütjük. Édes chilimártással és sült burgonyával tálaljuk. A salátát el ne felejtsük mellőle.

Édes chili szósz
A barnacukrot száraz serpenyőben felolvasztjuk, majd a finomra vágott hagymaféléket átpároljuk vele. Hozzáadjuk az apróra vágott chilit, ízlés szerint a magjával együtt. Rászórjuk a narancs lereszelt héját és felöntjük a levével. Sűrűre forraljuk, majd a borecettel és sóval ízesítjük. Kis üvegekbe töltjük és fejreállítva kihűtjük. Sült húsok kiváló ízesítője.