Citromos csirkecomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Dagi srác
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Wok, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 db csirke felsőcomb ? ? ? ? ? ?
9 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
2 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál balzsamecet ? ? ? ? ? ?
3 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 evőkanál kínai ötfűszekeverék 0 ? ? ? ? ?
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A balzsamecetet, a mézet, a kínai fűszerkeveréket és egy citrom lereszelt héját, majd a kicsavart levét páclévé keverjük. A kicsontozott combokat feltekerjük és roláddá tűzzük, beleforgatjuk a pácba, végül fél órát hagyjuk állni. Sózzuk, borsozzuk. A felhevített olajban, átforgatjuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát és a combokat pirosra sütjük benne. A páclét és a félretett, felkarikázott citromot hozzákeverve, kevés vízzel felöntve puhára pároljuk.
Párolt rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk.