Szombat reggeli melegszendvics (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Szendvicsek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Előételek, Töltött, Kontaktgrill, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
igény szerint vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
4 szelet cheddar sajt 0 ? ? ? ? ?
1 db avokádó 221 2 23.5 0.4 1.5 0
8 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
8 szelet toastkenyér ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kenyérszeletek egyik oldalát megvajazzuk. Négy szeletet a baconnal, a vékonyra szelt avokádóval és paradicsommal beterítünk, borsozzuk, majd a sajttal leborítjuk.
Befedjük a maradék kenyérrel és szeletsütőben pirosra sütjük. Reggelire vagy előételként tálaljuk.