Koreai csípős káposztasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Köretek, Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál földimogyoró olaj 899 0 99.9 0 0 0
3 evőkanál rizsecet ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
2 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
5 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 teáskanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 db jégcsap retek 0 ? ? ? ? ?
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 db sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 fej kínaikel 16 1.2 0.3 2 1.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kínai kelt csíkokra vágjuk, a retket és a répát lereszeljük és az újhagymát, a zöldjével együtt félbe, majd vékony karikára metéljük. A chilit apróra metéljük. Az öntet hozzávalóit elkeverjük, belezúzzuk a fokhagymát, végül a zöldségekkel összeforgatjuk.
Egy órát hűvös, de nem hideg helyen állni hagyjuk és tálaljuk.
Előételnek, köretnek vagy kísérősalátának adjuk asztalra.