Friss vegyes vágott (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 50 perc
A recept forrása: Steffy
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál ecet (20%-os) ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 szál salátauborka 15 1 0.1 1.7 0 0
4 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
3 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 fej fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
igény szerint zöldparadicsom ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Nyári csalamádé néven is ismert étek. A káposztát gondosan kitorzsázzuk, majd vékonyra gyaluljuk. A paprikát, ízlés szerint erőset is hozzátéve vékonyra szeljük, az uborkával együtt. A félfőre vágott hagymával és a lereszelt sárgarépával jól összeforgatjuk a sóval. Ízlésünk szerint, néhány vékonyra szelt zöldparadicsomot is adhatunk hozzá. Egy órát állni hagyjuk és szárazra csavarjuk. Leöntjük az ecettel, rászórjuk a cukrot és felöntjük, annyi vízzel, amennyi ellepi. Néhányszor átkeverve, néhány órát hűtőben pihentetjük.
Grillhúsok, frissensültek körete lehet.
Ha télire készítjük kevés tartósítószert tegyünk hozzá.