Friss vegyes vágott (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 50 perc A recept forrása: Steffy A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Nyári csalamádé néven is ismert étek. A káposztát gondosan kitorzsázzuk, majd vékonyra gyaluljuk. A paprikát, ízlés szerint erőset is hozzátéve vékonyra szeljük, az uborkával együtt. A félfőre vágott hagymával és a lereszelt sárgarépával jól összeforgatjuk a sóval. Ízlésünk szerint, néhány vékonyra szelt zöldparadicsomot is adhatunk hozzá. Egy órát állni hagyjuk és szárazra csavarjuk. Leöntjük az ecettel, rászórjuk a cukrot és felöntjük, annyi vízzel, amennyi ellepi. Néhányszor átkeverve, néhány órát hűtőben pihentetjük. Grillhúsok, frissensültek körete lehet. Ha télire készítjük kevés tartósítószert tegyünk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||