Provance-i zöldségrakottas (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 70 perc
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Reggeli, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Böjt, Rakott, Csőben sült, Sült, Sós, Meleg, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
2 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
2 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
2 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket vékony karikára, a fokhagymát apró kockára vágjuk. Tálba terítjük, a fokhagymával és a fűszerkeverékkel, majd a sóval és a borssal meghintjük. Ismét zöldség, majd a fűszerek következnek. A tetejére olaj kerül. Előmelegített, 200 fokos sütőbe tesszük, 20 percig sütjük, fólia alatt, majd még fél órát fólia nélkül. Önmagában vagy szárazabb sült húsokkal tálaljuk.