Sonkás szűzérmék (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Bálint nap, Sült, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A szűzpecsenyét lehártyázzuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A szeletelt sonkát hússzelet méretűre vágjuk. A szűzszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a zsályával. Egy szűzérmére ráteszünk egy szelet sonkát és fogpiszkálóval összetűzzük, hogy fordításkor ne essen szét. Az olajon felhevítjük a vajat és ebben süssük meg, egyszer megfordítva a hússzeleteket. Ne szárítsuk ki. Tálaláskor a szaftjával leönthetjük. Ajánlott köret a burgonyapüré és párolt zöldség. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||