Amerikai marhaegytál (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 400 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Lassan sütött, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 csapott evőkanál barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 kávéskanál babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál gyömbérpor 0 ? ? ? ? ?
2 evőkanál Worcestershire mártás 0 ? ? ? ? ?
2 szál zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
25 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
4 db burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
4 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
7 dl marhaalaplé ? ? ? ? ? ?
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
60 dkg marhacomb 231 19 18 0.6 0 70
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A marhacombot, esetleg tarján vágjuk centis kockákra. A liszttel a sóval és a borssal elkeverjük, majd apránként a felhevített olajban aranybarnára sütjük. Cserépedénybe tesszük, majd a borral és az alaplé felével felöntve 120 fokos sütőben, lefedve 3 órát pároljuk. A finomra aprított zöldségeket és a fűszereket hozzákeverve, a többi alaplét hozzáadva, ismét három órát pároljuk. Végül a tejszínt és a paradicsompürét belekeverve, fedő nélkül készre pirítjuk. Főtt burgonyával, tésztával vagy kukoricakenyérrel tálaljuk.