Rácsos diós sütemény (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Kriszti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Karácsony, Advent, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre: Rácsos diós sütemény
A töltelékhez
Rácsos diós sütemény Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit és egy órát hűtőben pihentetjük. Kétharmad, egyharmad arányra vágjuk és fólia alatt kinyújtjuk. A nagyobbik részt sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük és bevonjuk a töltelékkel. A másik részt csíkokra vágjuk és rácsszerűen a töltelékre terítjük. 180 fokos sütőben kb háromnegyed óra alatt megsütjük. Langyosan vágjuk szeletekre, ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk. A töltelékhez A töltelékhez 200 g darált dió 200 g cukor 300 g sárgabaracklekvár | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||