Sörtésztában sült afrikai harcsa, szalmaburgonyával és tartárral (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Dagi srác
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Hústalan feltétek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Karácsony, Bundázott , Sült, Sós, Meleg, Halak, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

Sörtésztában sült afrikai harcsa
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 adag afrikai harcsa ? ? ? ? ? ?
1 adag konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 adag bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sörtészta
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
150 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2.5 dl sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1/2 dl vodka 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Szalmaburgonya
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Tartár mártás
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sörtésztában sült afrikai harcsa
A haldarabokat ujjnyira vágjuk, sózzuk, borsozzuk majd egy órát állni hagyjuk. Lecsepegtetjük és leszárítjuk. Lisztebe forgatjuk, majd a sörös masszába mártjuk és kisütjük. Az olajtól lecsepegtetve, a szalmaburgonyával és a tartármártással kínáljuk.

Sörtészta
A hozzávalókat alaposan elkeverjük.

Szalmaburgonya
A burgonyát gyaluljuk vagy vágjuk gyufaszálnyi csíkokra. Öblítsük le vízben, majd konyharuhába tekerve szárítsuk le. Bő, középforró olajban, kis adagokban, kevergetve süssük aranybarnára. Jól csepegtessük le a felesleges olajat. Közvetlenül tálalás előtt sózzuk.
Vegyes köretek részeként szokás tálalni. Kissé ünnepélyesebb, mint a hagyományos hasábburgonya.

Tartár mártás
A majonézt keverjük el a hozzávalókkal és rövid pihentetés után, ha szükséges, fűszerezzük ismét. Hidegen tálaljuk.
Rántott karfiol, hal, gomba mellé kitűnő.
A franciasaláta nélkülözhetetlen eleme.