Sörtésztában sült afrikai harcsa, szalmaburgonyával és tartárral (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Hústalan feltétek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Karácsony, Bundázott , Sült, Sós, Meleg, Halak, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre: Sörtésztában sült afrikai harcsa
Sörtészta
Szalmaburgonya
Tartár mártás
Sörtésztában sült afrikai harcsa A haldarabokat ujjnyira vágjuk, sózzuk, borsozzuk majd egy órát állni hagyjuk. Lecsepegtetjük és leszárítjuk. Lisztebe forgatjuk, majd a sörös masszába mártjuk és kisütjük. Az olajtól lecsepegtetve, a szalmaburgonyával és a tartármártással kínáljuk. Sörtészta A hozzávalókat alaposan elkeverjük. Szalmaburgonya A burgonyát gyaluljuk vagy vágjuk gyufaszálnyi csíkokra. Öblítsük le vízben, majd konyharuhába tekerve szárítsuk le. Bő, középforró olajban, kis adagokban, kevergetve süssük aranybarnára. Jól csepegtessük le a felesleges olajat. Közvetlenül tálalás előtt sózzuk. Vegyes köretek részeként szokás tálalni. Kissé ünnepélyesebb, mint a hagyományos hasábburgonya. Tartár mártás A majonézt keverjük el a hozzávalókkal és rövid pihentetés után, ha szükséges, fűszerezzük ismét. Hidegen tálaljuk. Rántott karfiol, hal, gomba mellé kitűnő. A franciasaláta nélkülözhetetlen eleme. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||