Hagymás batyu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Töltött, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Először a tölteléket készítsük el. A megtisztított és finomra vágott vöröshagymát a forró olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd ízlés szerint fűszerezzük és hagyjuk kihűlni. A lisztet a tejjel és a sóval sima tésztává dolgozzuk össze, majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Nagy fánkszaggatóval korongokat szúrunk ki belőle. A korongok közepére evőkanálnyi halmokat teszünk a hagymás töltelékből, a gyengén felvert tojásfehérjével körben bekenjük a tészta szélét, majd félbe hajtjuk és gondosan lenyomkodjuk. Pár percig szikkadni hagyjuk, majd 175 fokra melegített olajban, kis adagokban megsütjük (2-3 perc). A fölösleges olajat lecsöpögtetjük. Frissiben tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||