Savanyúkáposztán sült tarja cseréptálban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Kormányos A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Advent, Karácsony, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Rakott, Párolt, Római tál, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Egy evőkanál zsírral kikenjük a beáztatott cseréptálat, majd a hagymával és finomra vágott fokhagymával elkevert káposztát belerakjuk. A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a káposztára terítjük. Végül a félretett zsírral lekenjük. A tálat lefedjük és hideg sütőbe tesszük. 150 fokra állítva 2 órát sütjük. Levéve a fedőt, 200 fokra állítjuk a sütőt és még fél órát sütjük. Friss kenyérrel, tejföllel kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||