Sültpaprika mártás (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Emese
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Szabadban, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Buli, Böjt, Hétvégi ebéd, Sült, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
1 fej fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paprikákat, a félbe vágott hagymát és fokhagymát olajjal megkent sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. A hagymákat megtisztítjuk, a paprikák héját lehúzzuk és kicsumázzuk. Sóval, borssal fűszerezzük és botmixerrel áttörjük. Ecettel pikánsra ízesítjük, majd tejföllel lazítjuk.