Mézes gyömbérital (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: kicsilány
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Alkoholmentes italok 
Cimkék: Meleg nyári napokra, Szabadban, Italok, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Savanyú, Hideg, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
6 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
4 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gyömbért, a lime és a citrom héját lereszeljük. 1 decj forró vízzel összeturmixoljuk.Kicsit állni hagyjuk, majd belekeverjük a mézet és a sót. Felöntjük 1 liter hideg vízzel és leszűrve kínáljuk.
A pohár szélét citrom és lime szelettel díszítsük.