Héjában főtt vagy sült burgonya paprikamártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Köretek, Hústalan feltétek, Reggeli, Főétel mellé, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Sült, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Héjában főtt vagy sült burgonya paprikamártással
Sültpaprika mártás
Héjában főtt vagy sült burgonya paprikamártással A burgonyát gondosan megmossuk. Sós vízben, forrástól számított 20-25 perc alatt megfőzzük vagy sütőben, olajjal megkenve vékonyan sózva, alufóliába tekerve 1 óra alatt megsütjük. A kész burgonyákat keresztben bevágjuk és a mártással tálaljuk. Ha, dúsabban akarjuk asztalra adni sonka vagy szalonnakockákat kínálhatunk hozzá. Nyáridőben a krumplit parázsban is süthetjük. Sültpaprika mártás A paprikákat, a félbe vágott hagymát és fokhagymát olajjal megkent sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. A hagymákat megtisztítjuk, a paprikák héját lehúzzuk és kicsumázzuk. Sóval, borssal fűszerezzük és botmixerrel áttörjük. Ecettel pikánsra ízesítjük, majd tejföllel lazítjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||