A bulgur (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Zoli bá
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Főtt, Sós, Meleg, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 pohár bulgur 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bulgurt leöntjük 2 pohár sós vízzel, majd felforraljuk és 10 percig főzzük. Az edényt kendővel letakarva és lefedve 10 percig pihentetjük. Villával fellazítva tálaljuk. Tarhonya helyett használhatjuk. Salátának is tökéletes.
Kiszir vagy tabbouleh készülhet belőle.