Almás, diós szelet (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Partizán
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Desszert, Buli, Advent, Karácsony, Bálint nap, Húsvét, Rakott, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 késhegynyi szerecsendió 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
15 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
3 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
25 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
2 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az almát héjastul lereszeljük, a durvára vágott diót, és a fűszereket, csipet sóval, hozzákeverjük. 5 deka cukorral összeforgatjuk és pihentetjük. A sütés előtt kicsavarjuk.
A lisztet, a 3 tojást, a sütőport,a kakaót, a tojásokat és a tejet, robotgéppel összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 20 percig sütjük, 160 fokra előmelegített sütőben. Rátesszük az almás keveréket és 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
Kockára vágás előtt, 10 percig pihentessük.