Almás, diós szelet (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Partizán A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Desszert, Buli, Advent, Karácsony, Bálint nap, Húsvét, Rakott, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
Az almát héjastul lereszeljük, a durvára vágott diót, és a fűszereket, csipet sóval, hozzákeverjük. 5 deka cukorral összeforgatjuk és pihentetjük. A sütés előtt kicsavarjuk. A lisztet, a 3 tojást, a sütőport,a kakaót, a tojásokat és a tejet, robotgéppel összeforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 20 percig sütjük, 160 fokra előmelegített sütőben. Rátesszük az almás keveréket és 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Kockára vágás előtt, 10 percig pihentessük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||