Baconos-húsos tészta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Pákász
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Vegyes húsokból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Koleszban főztük, Buli, Hajón is elkészíthető, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
60 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
10 dkg gouda sajt 98 2.8 1.6 18 0 4
2 dl sűrített paradicsom 110 5 1 20 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 tábla bazsalikom 0 0 0 0 0 0
2 db zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
2 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg sertéshús közepes zsírtartalmú 288 17.5 23.9 0.3 0 68
15 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bacont kockára vágva, zsírjára sütjük. A pörcöt kivéve, a zsiradékban,a finomra reszelt zöldségeket átpirítjuk. A darált húst, a pörcöt és a fűszereket rádobva jól összesütjük. A paradicsomlét ráöntve, kis lángon sűrűre forraljuk. A fogkeményre főzött tésztával elkeverjük és az olajjal megkent, előzőleg összegyűrt sütőpapírral bélelt edénybe tesszük. Megszórjuk a reszelt sajtokkal és 175 fokos sütőben a sajt enyhe pirulásáig sütjük. Tálalás előtt tíz percig pihentetjük, majd kockára vágva tálaljuk.