Zöldséges halkocsonya (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Hozzávalók 4 személyre:
A halaprólékot és többi hozzávalót fazékba dobjuk, majd bő vízzel leöntjük. Jó órát forraljuk, majd a levet leszűrjük. A lében a roppanósra főzzük a finom csíkokra vágott zöldségeket és leszűrve hűlni hagyjuk. Ismét átszűrjük a levet, két deci bort és fél deci borecetet öntve hozzá felforraljuk, majd a harcsafiléket belehelyezve, negyed órát főzzük. A filéket tálra téve kihűtjük és tálakba tesszük. A zöldséget, díszítésként ráhintjük. A levet két , alig felvert tojásfehérjével összeforraljuk, majd ismét leszűrjük. A haldarabokra merjük, citromkarikával díszítjük és dermedni hagyjuk. Majonézzel, ecetes hagymával és friss vajas kenyérrel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||