Babapiskóta krémes (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Adri
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Karácsony, Hétvégi ebéd, Rakott, Főtt, Édes, Meleg, Tojás, Tésztafélék, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

Babapiskóta krémes
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 doboz babapiskóta 389 9.7 4.4 77.7 0 0
2 csomag vaníliás pudingpor ? ? ? ? ? ?
8 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
4 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Csokimáz
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
4 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
3 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Babapiskóta krémes
Egy deci tejjel keverjük el a pudingport, a vaníliáscukrot, a tojások sárgáját és a cukrot. Csipet sót adjunk hozzá. A többi tejet forraljuk föl, majd keverjük hozzá a pudingos keveréket. Főzzük simára, majd forgassuk bele a tojások keményre vert habját és a felvert tejszínt. Forrón rétegezzük tepsibe a babapiskótákkal. Ha kihűlt vonjuk be a csokoládémázzal és jól hűtsük be.

Csokimáz
A hozzávalókat forraljuk össze, majd langyosra hűtve kenjük a süteményre.