Virslis burgonyasaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gépész A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A lilahagymát kis kockára vágjuk, gyengéden besózzuk, majd hagyjuk állni. Az apróra szelt krumplit, a vékonyra karikázott virslit és a finomra metélt chilit hozzáforgatjuk. Az ecetből, ízlés szerint cukorból és kevés vízből salátalevet keverünk, majd ráöntjük a hozzávalókra. Behűtjük, majd borssal és a finomra vágott zellerzölddel összeforgatjuk. Tálalás előtt olívaolajjal megcsepegtetjük. Vajjal és barna kenyérrel tálaljuk. Isteni sörkorcsolya. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||