Virslis burgonyasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gépész
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Hideg téli napokra, Buli, Szilveszter, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
30 dkg bőrös virsli 265 6.8 23.4 4.7 0 0
40 dkg főtt burgonya 77 2 0.01 17.5 2.2 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lilahagymát kis kockára vágjuk, gyengéden besózzuk, majd hagyjuk állni. Az apróra szelt krumplit, a vékonyra karikázott virslit és a finomra metélt chilit hozzáforgatjuk. Az ecetből, ízlés szerint cukorból és kevés vízből salátalevet keverünk, majd ráöntjük a hozzávalókra. Behűtjük, majd borssal és a finomra vágott zellerzölddel összeforgatjuk. Tálalás előtt olívaolajjal megcsepegtetjük.
Vajjal és barna kenyérrel tálaljuk.
Isteni sörkorcsolya.