Módosított virslis burgonyasaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gépész
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Macskajajra, Hideg téli napokra, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Farsang, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Csípős, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

Módosított virslis burgonyasaláta
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1.5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Virslis burgonyasaláta
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor zellerzöld ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 evőkanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
30 dkg bőrös virsli 265 6.8 23.4 4.7 0 0
40 dkg főtt burgonya 77 2 0.01 17.5 2.2 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Módosított virslis burgonyasaláta
A hozzávalókból tartármártást készítünk, a szánk íze szerint. A virslis burgonyasalátát lecsöpögtetjük és a mártásba forgatjuk. Két-három órát hűtőben állni hagyjuk.
Friss péksüteménnyel és vajjal tálaljuk.

Virslis burgonyasaláta
A lilahagymát kis kockára vágjuk, gyengéden besózzuk, majd hagyjuk állni. Az apróra szelt krumplit, a vékonyra karikázott virslit és a finomra metélt chilit hozzáforgatjuk. Az ecetből, ízlés szerint cukorból és kevés vízből salátalevet keverünk, majd ráöntjük a hozzávalókra. Behűtjük, majd borssal és a finomra vágott zellerzölddel összeforgatjuk. Tálalás előtt olívaolajjal megcsepegtetjük.
Vajjal és barna kenyérrel tálaljuk.
Isteni sörkorcsolya.