Tekercselt bundáskenyér (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Ildi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Szendvicsek 
Cimkék: Előételek, Tészták, Reggeli, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Koleszban főztük, Göngyölt, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál ketchup 109 2.1 0.4 24 0 0
8 szelet főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
8 szelet cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
8 szelet toastkenyér ? ? ? ? ? ?
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kenyérszeleteket nyújtófával laposabbra, vékonyabbra nyújtjuk. Ráterítjük a sonka és a sajtszeleteket, majd a ketchuppal megkenjük. Feltekerjük fogpiszkálóval megtűzzük és a sóval, borssal felvert tojásba mártjuk. Bő, forró olajban kisütjük.
Salátával kínáljuk.