Burgonyalepény maradék burgonyából (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Kicsibors
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Reggeli, Főétel mellé, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Böjt, Csőben sült, Hirtelen sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál fokhagyma granulátum 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1/2 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
50 dkg főtt burgonya 77 2 0.01 17.5 2.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a fokhagyma granulátummal összeszitáljuk. A maradék főtt (lehet a burgonyát frissen is főzni, de melegen törjük át), tört burgonyával és a tojásokkal elkeverjük. A masszát kiolajozott, forró serpenyőbe simítjuk és lefedve, a széleit időnként emelgetve, 10 percig sütjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe csúsztatjuk, a tetejét olajjal megcsepegtetve, 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Ízlés szerinti öntettel, cikkekre vágva tálaljuk. Tökéletes téli vacsora.