Burgonyalepény maradék burgonyából (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Kicsibors A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Köretek, Reggeli, Főétel mellé, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Böjt, Csőben sült, Hirtelen sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a fokhagyma granulátummal összeszitáljuk. A maradék főtt (lehet a burgonyát frissen is főzni, de melegen törjük át), tört burgonyával és a tojásokkal elkeverjük. A masszát kiolajozott, forró serpenyőbe simítjuk és lefedve, a széleit időnként emelgetve, 10 percig sütjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe csúsztatjuk, a tetejét olajjal megcsepegtetve, 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ízlés szerinti öntettel, cikkekre vágva tálaljuk. Tökéletes téli vacsora. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||