Almás-hagymás céklasaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető, Buli, Böjt, Hétvégi ebéd, Szabadban Hozzávalók 4 személyre:
A megmosott céklát gyengén megsózzuk, majd alufóliába tekerjük. 175 fokos sütőben egy órát sütjük. Ha kihűlt megtisztítjuk és kockára vágjuk. Rákarikázzuk az újhagymát a zöldjével együtt. A kicsumázott, de hámozatlan almát a lime levével és reszelt héjával elkeverjük, majd a céklához adjuk. A többi hozzávalót botmixerben öntetté keverjük és a céklás keverékkel összeforgatjuk. Pár percet hagyjuk pihenni, hogy az ízek összeérjenek. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||