Fetás zöldsaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Zoli bá
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, Hétvégi ebéd, Köretek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 doboz rukkola 0 ? ? ? ? ?
1 doboz galambbegysaláta ? ? ? ? ? ?
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
1 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
1 maréknyi koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
10 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lilahagymát finomra vágjuk, az uborkát és a paprikát felkockázzuk, a koktélparadicsomot félbe-negyedbe vágjuk, méretétől függően. A kis darabokra tört fetával, a galambbegysalátával és a rukkolával összekeverjük, majd a többi hozzávalót öntetté keverve, hozzáforgatjuk.
Előételnek vagy grillhúsok mellé köretnek tálaljuk.