Sajttal-hagymával töltött csirkemell baconban (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Panka
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Szabadban, Tizórai gyerekeknek , Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Kemence, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Farsang

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál tárkony 0 0 0 0 0 0
5 szál újhagyma ? ? ? ? ? ?
15 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
2 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet kifilézzük, majd a szeleteket, fólia között vékonyra verve, öt szeletté formázzuk. A húsokra szórjuk a finomra vágott fűszereket, rájuk tesszük a ceruzányira vágott sajtot és az újhagymát, roláddá formázzuk és megborsozzuk. Baconba tekerjük és kiolajozott tepsibe tesszük. 175 fokra előmelegített sütőben, 20 percig sütjük. Tálalás előtt, fóliával fedve, 10 percig pihentetjük. Melegen, ujjnyira szeletelve tálaljuk, sült burgonyával vagy párolt rizzsel. Hidegen, vékonyra vágjuk és franciasaláta alapon kínáljuk.