Baconba tekert zöldbab (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Rozi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
16 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
1 ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 liter húsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
60 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az alaplét felforraljuk a felvágott citrommal, sóval, borssal és cukorral ízesítjük. A végeitől megfosztott zsenge babot egy percig forraljuk a lében, majd jeges vízbe tesszük. Lecsepegtetjük és vastag ujjnyi kötegekben a baconba tekerjük. 200 fokos sütőben a bacon pirulásáig sütjük.
Sajttal meghintve előételként vagy önmagában köretként tálaljuk.