Hideg libamáj kukoricasalátával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegkonyhai készítmények Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Bálint nap, Sült, Hideg, Sós, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre: Hideg libamáj kukoricasalátával
Kukoricasaláta
Hideg libamáj kukoricasalátával A májat erezzük ki és egy éjszakára áztassuk sós tejbe, Másnap csepegtessük le és gondosan itassuk le a nedvességet róla. Kezdjük a zsírt melegíteni, a meleg, de nem forró zsiradékba helyezzük bele a májat. Fedő alatt 10 percig és fedő nélkül is 10 percig süssük. Tegyük tálba és a zsírt rászűrve hagyjuk kihűlni. Vékonyra szeletelve a kukoricasalátával körítve tálaljuk. Kukoricasaláta A hozzávalókból tartármártást keverünk, majd a lecsepegtetett kukoricát beleforgatjuk. Tálalás előtt hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||