Hideg libamáj kukoricasalátával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Bálint nap, Sült, Hideg, Sós, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

Hideg libamáj kukoricasalátával
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
1 kávéskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
60 dkg libazsír 897 0.5 99 0 0 107
50 dkg libamáj 130 16.4 4.3 6.3 0 515
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Kukoricasaláta
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 doboz csemegekukorica 128 4.7 1.6 23.6 3.7 0
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Hideg libamáj kukoricasalátával
A májat erezzük ki és egy éjszakára áztassuk sós tejbe, Másnap csepegtessük le és gondosan itassuk le a nedvességet róla. Kezdjük a zsírt melegíteni, a meleg, de nem forró zsiradékba helyezzük bele a májat. Fedő alatt 10 percig és fedő nélkül is 10 percig süssük. Tegyük tálba és a zsírt rászűrve hagyjuk kihűlni.
Vékonyra szeletelve a kukoricasalátával körítve tálaljuk.

Kukoricasaláta
A hozzávalókból tartármártást keverünk, majd a lecsepegtetett kukoricát beleforgatjuk. Tálalás előtt hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket.