Mogyorós csokis keksz (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Rozi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Reggeli, Desszert, Uzsonna, Tizórai gyerekeknek , Teaparti, Kártyaparti , Buli, Karácsony, Advent, Csőben sült, Édes, Hideg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
40 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
30 dkg vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
20 dkg mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
2 tábla étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet, a sót, a sütőport, a cukrot összeszitáljuk és a vaníliakivonattal, a vajjal és a tojásokkal, robotgéppel elkeverjük. Beleforgatjuk a darabolt mogyorót és a csokoládét. Sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól távol, evőkanálnyi masszákat teszünk. 200 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt megsütjük. Tortarácson hagyjuk kihűlni.
Fagylatok, krémek kísérője lehet, de önmagában is tökéletes zsúrétel.