Tejfölös csülkös bableves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Macskajajra, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Savanyú, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek, Tejtermékek, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A csülköt beáztatjuk egy éjszakára, majd másnap friss vízben puhára főzzük. Kicsontozzuk, majd kockára vágjuk és félretesszük. A levét is megőrizzük. A babot is beáztatjuk, a csülökkel egy időben, de külön tálban. Másnap, a lecsepegtetett babot, a vegyes zöldséggel, a babérlevéllel, a borssal, a fokhagymagerezdekkel és annyi friss vízzel, amennyi bőven ellepi főni tesszük. Ha megpuhult, hozzáadjuk a csülköt, a főzőlevével, kellően, ízesítjük és a tejföllel elkevert liszttel és pirospaprikával behabarjuk. Friss kenyérrel tálaljuk. Sóról szándékosan nem írtam, a csülök leve is sós. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||