Laskagombás sertéscurry répás quinoával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gézuka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Csípős, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Gyümölcsök, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

Laskagombás srtéscurry
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
50 dkg lapocka (sertés) 286 17.5 23.9 0.3 0 72
30 dkg laskagomba 38 1.9 0.7 6 2.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál kurkuma 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál édeskömény (mag) 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál cayenni bors 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
1 doboz kókusztej 10 0.3 0.4 1.4 0 0
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Sárgarépás quinoa
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 pohár quinoa 0 ? ? ? ? ?
20 dkg sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 doboz babcsíra ? ? ? ? ? ?
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Laskagombás srtéscurry
A felhevített olajon az őrölt fűszereket megpirítjuk, majd a húst, a finomra vágott hagymákat, a paprikát és a paradicsomot belekeverjük. Rövid lében pörköljük, majd kevés vízzel felöntve puhára pároljuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott gombát és a kókusztejet. Fedő alatt, kis lángon, mindent puhára párolunk. Végül fedő nélkül rövid lére sütjük.
A quinoával vagy naan kenyérrel tálaljuk.

Sárgarépás quinoa
A félkarikára vágott répát sós, borsos, a lime levével és lereszelt héjával ízesített vízben, roppanósra főzzük. A répát lecsepegtetjük és félre tesszük. A levét két pohárnyira egészítjük ki. A lemosott quinoát a felhevített olajon megpirítjuk, majd a lével felöntjük és lassan a levét elfőzzük. Konyharuhát borítva az edény és a fedő közé, a lángot eloltva, párolódni hagyjuk. Kb. 10 perc múlva belekeverjük a répát, a csírát és a finomra vágott petrezselyemzöldet.
Szükség szerint utánfűszerezve tálaljuk.
Hidegen salátának vagy előételnek tálaljuk.