Debreceni sült bab (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Albi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Koleszban főztük, Buli, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint piros arany (csípős) 71 2.1 4.4 5.8 0 0
2 doboz fehérbabkonzerv ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál rozmaring 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 doboz paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
8 szál debreceni 0 0 0 0 0 75
12 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon megpirítjuk a karikára vágott debrecenit, majd félre tesszük. A sütőzsiradékon átpirítjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A paradicsompürét belekeverve, addig sütjük, amíg a színe kissé barnára vált. A leöblített babot hozzáadva összeforraljuk és kevés vízzel felöntjük. A debrecenit belekeverve tálaljuk. Sült baconszeletekkel díszítjük.
Friss kenyeret kínáljunk hozzá.