Debreceni sült bab (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Albi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Koleszban főztük, Buli, Párolt, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hüvelyesek Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon megpirítjuk a karikára vágott debrecenit, majd félre tesszük. A sütőzsiradékon átpirítjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A paradicsompürét belekeverve, addig sütjük, amíg a színe kissé barnára vált. A leöblített babot hozzáadva összeforraljuk és kevés vízzel felöntjük. A debrecenit belekeverve tálaljuk. Sült baconszeletekkel díszítjük. Friss kenyeret kínáljunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||