Lecsó Gixer kedvére (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Szabadban, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A szalonnát apró kockára vágjuk.A hagymát apróra vágjuk. A paradicsomot kicsumázzuk és felkockázzuk, a paprikákat kicsumázzuk és felkarikázzuk vagy darabokra vágjuk vágjuk. A szalonnát kisütjük. A hagymát rádobjuk és halványra pirítjuk, ha megfonnyadt, a paprikát is. Ha a paprika összeesett, beletesszük a vékonyra felszeletelt kolbászt, rászórjuk a fűszerpaprikát, beletesszük a kockázott paradicsomot és ízlés szerint fűszerezzük, majd összepároljuk. Fedőt aszerint használjunk, hogy mennyi lével szeretnénk. Friss, puha kenyérrel az igazi. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||