Debrecenis tészta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Rozi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Koleszban főztük, Buli, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg fusili 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
15 dkg reszelt sajt 366 20 29.7 2 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
2 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg bacon 0 10 45 0 0 105
6 szál debreceni 0 0 0 0 0 75
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon a felkockázott bacont zsírjára sütjük. Rádobjuk a kis kockára vágott hagymát és a paprikát. Összesütjük, belekeverjük a vékony karikára vágott debrecenit, az apróra vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a többi fűszert. Sűrű lére forralva pihenni hagyjuk. A tésztát előírás szerint, al dentere főzzük. Lecsepegtetve, a debrecenis mártásba keverjük. Tányérokba adagoljuk, finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve és reszelt sajttal bőven meghintve tálaljuk.